FASOLA W SOSIE WALIJSKIM

40 dag fasoli, 2 selery (30 dag), 3 cebule, 2 jabłka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 ząbki czosnku, 15 dag żółtego utartego sera, sól, cukier, czerwona sproszkowana papryka

Fasolę przebrać, umyć, namoczyć i pozostawić na noc. Następnego dnia ugotować w tej samej wodzie. Miękką osolić i odstawić. Selery i jabłka umyć, obrać i pokrajać. Dodać pokrajana cebulę, osolić, zalać wrzącą wodą ( I I /2 szklanki), ugotować do miękkości, ostudzić i zmiksować lub przetrzeć przez sito. Przecier podgrzać, dodać koncentrat pomidorowy, roztarty z solą czosnek; przyprawić do smaku solą, sproszkowaną ostrą papryką i cukrem. Fasolę odcedzić, zalać gorącym sosem i posypać utartym serem. Podawać jako samodzielną potrawę z dodatkiem surówek.

Copyright © 2017 Vitalpol. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Projektowanie i wykonanie stron internetowych, Agencja Reklamowa w Krakowie - Anronet