SAŁATKA WIOSENNA Z FASOLI LUB SOI

20-25 dag drobnej fasoli "perłowej", 4 jaja na twardo, 2 ogórki, 1 pęczek młodej cebuli, 2 łyżki posiekanej rzeżuchy i naci pietruszki, 1 główka salaty, 1/2 szklanki sosu majonezowego, sól, cukier, pieprz, sok z cytryny, 2 ząbki czosnku

Namoczoną na noc i ugotowaną fasolę odcedzić i ostudzić, Ogórki i obraną cebulę umyć, jeden ogórek obrać ze skórki i pokrajać w kostkę. Cebulę drobniutko pokrajać. Sałatę umyć, pozostawiając kilka zewnętrznych najładniejszych listków do wyłożenia półmiska; środek główki pokrajać w makaronik. Pokrajaną sałatę, cebulę i ogórek wymieszać z fasolą i majonezem. Dodać drobno posienany czosnek, przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Wyłożyć na półmisek wysiany zieloną sałata, posypać posiekaną zieleniną i obłożyć plasterkami lub ćwiartkami jaj na twardo oraz ładnie pokrajanym drugim ogórkiem. Sałatką można również napełniać wydrążone pomidory.

Copyright © 2017-2024 Vitalpol. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Projektowanie i wykonanie stron internetowych, Agencja Reklamowa w Krakowie - Anronet

Up