ZAPIEKANKA MEKSYKAŃSKA Z FASOLĄ

50 dag ziemniaków, 30 dag marchewki, puszka pomidorów, puszka czerwonej fasoli, cebula, strączek chili, 2 łyżki oleju, 50 dag mięsa mielonego, łyżka majeranku, 5 dag sera goudy, 15 dag gęstej śmietany, natka pietruszki, papryczki chili do dekoracji, sól, pieprz

Ćwiartki obranych ziemniaków gotować 15 minut, odcedzić. Pomidory zmiksować w puszce. Na tłuszczu udusić pokrojone : cebulę i marchewkę. Dodać mięso, przyprawić. Smażyć I O minut. Dodać ziemniaki, pomidory, osączoną fasolę i posiekaną paprykę chili, przyprawić. Gotować 5 minut. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, posypać tartym serem. Zapiekać I O minut w temperaturze 225°C. Potrawę podawać z dodatkiem kwaśnej śmietany. Udekorować chili i natką pietruszki.

Copyright © 2017-2024 Vitalpol. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Projektowanie i wykonanie stron internetowych, Agencja Reklamowa w Krakowie - Anronet

Up