ZUPA Z SOCZEWICY

I kalarepka, 2 marchewki, I pęczek cebulki dymki, I łyżka oliwy, warzywa do bulionu, I kostka bulionu, 15 dkg czerwonej soczewicy, sól, pieprz, szczypiorek

Kalarepkę oraz dwie duże marchewki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebulkę dymkę (pęczek) drobno posiekać. W małym garnku o grubym dnie rozgrzać łyżkę oliwy i podsmażyć na niej przygotowane wcześniej warzywa. Po I O minutach wlać 400 ml bulionu warzywnego (może być z kostki) oraz 300 ml wody. Wsypać 15 dkg czerwonej soczewicy. Gotować wszystko, aż soczewica zmięknie. Potem doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zupę posypać posiekanym szczypiorkiem. (Przepis na 2 porcje).

Copyright © 2017 Vitalpol. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Projektowanie i wykonanie stron internetowych, Agencja Reklamowa w Krakowie - Anronet