SAŁATKA Z FASOLI LUB SOI Z JAJAMI

2 szklanki ugotowanej fasoli „Jaś", 3 cebule, 4 jaja na twardo, 3 łyżki posiekanej naci pietruszki, sok z cytryny, I /2 szklanki oliwy, sól, cukier, 2 łyżki musztardy

Z jaj wyjąć 2 żółtka i przetrzeć przez sito. Ucierać je dalej z dodatkiem musztardy, oliwy i soku z cytryny, przyprawić do smaku solą i cukrem. 2 całe jaja i pozostałe białka posiekać. Obraną cebulę opłukać, pokrajać w cienkie piórka. Wymieszać fasolę z jajami i cebulą. Wyłożyć na półmisek, zalać sosem i posypać nacią pietruszki. Udekorować pokrajaną mrożoną papryką lub konserwowymi ogórkami.
Podawać z dodatkiem pieczywa.

Copyright © 2017-2020 Vitalpol. Wszelkie prawa zastrzeżone.

Projekt i wykonanie Projektowanie i wykonanie stron internetowych, Agencja Reklamowa w Krakowie - Anronet

Up